KVALITETA MOKADOR

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA, KVALITETA I TRADICIJA KAVE KAKO BI UVIJEK MOGLI KUŠATI ( POPITI)  SAVRŠENI ESPRESSO

 

Ekskluzivni i jedinstveni  sistem cialda Mokador je nastao kako bi ponudio užitak talijanskog espressa visoke kvalitete pomoću tehnologije koja garantira mnoge  prednosti:

 • jednostavan sistem , lagan za upotrebu
 • svaka šalica kave je uvijek savršena : espresso kava kod kuće i u uredu kao i u kafiću ( baru)
 • nema rasipanja novca , minimalno održavanje

 

Cialde su uzdanica Mokadora i mogu se pohvaliti certifikatom koji je izdao Bureau Veritas 2002 .godine , br. Certifikata 46/ 002 za:

 • hlađenje prirodnim zrakom
 • kontrola ostatka kisika kod pakiranja  i nakon 2 tjedna od pakiranja
 • stupanj prešanja kontroliranog pakiranja

 

Aparati za cialde Mokador  su napravljeni tako da garantiraju:

 • pravilnu regulaciju temperature vode
 • pritisak koji omogućuje savršeno curenje kave
 • cialde Moakdor su idealan izbor za one koji žele očuvati okoliš jer su napravljene od ekoloških i biorazgradivih filtera , koji se savršeno recikliraju

 

ODABIR

 

Mokador bira samo najbolje plantaže na svijetu.

Vrsta kave ARABICA,  najcjenjenija i najdelikatnija vrsta se selekcionira na plantažama koje se protežu na  tropskim visoravnima na barem 900m u Kolumbiji, Gvatemali i Kostarici.

Vrsta kave ROBUSTA se bira iz uzgoja u Africi i Aziji.

Kušanje kave na licu mjestu njezinog uzgoja prije utovara garantira brižnu kontrolu njezine kvalitete. Prisutnost dragocjenog ljudskog iskustva je zagarantirano također i u fazi odabira tvornice : moderna tehnologija proizvodnje i ručne obrade dopuštaju da uberemo sa skoro apsolutnom preciznošću samo najbolje i najprikladnije plodove kako bi postigli izvrstan rezultat prženja.

Skladištenje svih različitih vrsta sirove  kave  je zasebno kako bi se sačuvale različite karakteristike. Savršeno čišćenje primarnih sirovina omogućuje da zelenim zrnima kave, koji su birani s velikom pažnjom, damo  „putovnicu izvrsnosti kvalitete“.

PRERADA

Dragocjeno ljudsko iskustvo u izboru sirovog proizvoda prisutno je također i u fazi obrade kako bi zagarantirali maksimalnu kvalitetu.

Majstor prženja neprestano kontrolira proces prženja i optimalnu krivulju prženja. Tako se određuju konačne sjajne organoleptičke (karakteristike koje se mogu zamijetiti osjetilima)  karakteristike zrna. Majstor prženja je garancija standardne kvalitete Mokador, koja je visoka i konstantna.

Radi se samo odvojeno prženje kako bi se podigla vrijednost svake pojedine vrste. Izbor savršene temperature (od min 210 stupnjeva  do max 230 stupnjeva ) igra odlučujuću ulogu: tako se dobiva uravnotežena točka čvrstoće, arome i okusa kave. Posljednja kontrola, nakon prženja i hlađenja, omogućuje  da se odstrane sve strane tvari i pridonosi čistoći kave.

Nakon prženja, zrna kave moraju biti ohlađena u kratkom roku, kao prvo zbog toga da visoka temperatura ne bi nadmašila optimalnu temperaturu prženja.

Hlađenje prirodnim zrakom, za razliku od onoga sa hladnom vodom, čuva  okus kave i ne utječe na njezinu aromu. Zrak cirkulira u posebnim komorama: svako zrno kave je izloženo strujanju zraka.

DOZRIJEVANJE

Poznavanje mješavina kave stvara ravnotežu prilikom kušanja i miješanja kave arabike  koja kavi daje mekoću,slatkoću i kremastu strukturu a robusta daje kavi strukturu i čvrstoću esspresa.

Pazi se na ispravno vrijeme sušenja kako bi se postiglo savršeno dozrijevanje. Nakon što je kava ohlađena i izmiješana modernim kompjuterskim sistemom, kava ide u posebne silose: počinje njezino dozrijevanje i upravo tada kava dobiva svoju najveću čvrstoću, okus i aromu. Za 10 -15 dana, kava Mokador postiže svoju savršenu zrelost.

PAKIRANJE

Vakumirano i u promjenjivoj atmosferi, uvijek savršeno s garancijom očuvanja svježine, okusa i arome: prije nego što se nastavi s pakiranjem konstantno se provjerava osjetilni izgled.

Krajnja preciznost, potpuna sigurnost i maksimalno poštovanje higijenskih propisa zahvaljujući sofisticiranom, u potpunosti automatiziranom sustavu, koji omogućava optimalan prijenos mješavina kako bi se izbjeglo lomljenje zrna.

Određivanje dozaže i idealno prešanje za cialde i kapsule.

Mokador potvrđuje vlastitu obavezu konstantnog poboljšanja efikasnosti vlastitih proizvoda  i usluga, ali također i senzibiliteta za odgovornosti prema okolišu,  što je i potvrđeno certifikatom prestižne ustanove BUREAU VERITAS :

Sistema di Gestione della Qualita ISO 9001: 2008

Sistema di Gestione Ambientale ISO 14001: 2004

Bureau veritas potvrđuje kontrolu procesa kvalitete na cijeloj liniji proizvodnje, od kupnje zelene kave, do prženja i njene komercijalizacije.

PROIZVODI

Gran miscela mokador

Svojstven okus i aroma, jer ujedinjuje blagost kolumbijske kave, kvalitete santos  i uzvišenih podvrsta iz Gvatemale i Kostarike. U šalici uvijek ostavlja konstantan okus koji je uvijek identičan samom sebi.

Odlična kava

Krema je kompaktna i postojana, pravilnog sastava, boje lješnjaka. Blaga aroma s tragovima u rasponu od cvjetnih do okusa kakaa.

 • Kava u zrnu
 • posebne mješavine za upotrebu izvan kuće
 • bogati izbor za različite potrebe, proučavana baš za espresso aparate, kako bi uvijek  garantirala optimalan okus najvišeg stupnja

 

PAKIRANJE

 Kapsule

 • savršene za obitelj i ured
 • praktične, pouzdane, jednostavne za upotrebu
 • ponuda visoke kvalitete koja u svakom trenutku dana zadovoljava  vaše potrebe, za pauzu uz espresso kavu ili kako bi popili topli napitak
 • pakirana u modificiranoj atmosferi, u pojedinačne doze: garancija svježine, očuvanje okusa i arome kave koja je upravo pržena

 

Filteri

 • savršene za obitelj i ured: ponuda visoke kvalitete koja u svakom trenutku dana zadovoljava  vaše potrebe, za pauzu uz espresso kavu ili kako bi popili topli napitak
 • poštuju očuvanje okoliša: filteri su izrađeni od ekološkog i biorazgradivog materijala koji se savršeno reciklira
 • pakirane u modificiranoj atmosferi, u pojedinačne doze: garancija svježine,očuvanje okusa i arome kave koja je upravo pržena
 • točno određena dozaža, mljevenje i prešanje

ZASTUPLJENOST U SVIJETU

Danas velika kvaliteta kave Mokador osvaja svijet i prisutna je u mnogim državama. Kava nepogrešivog  okusa koji je prepoznatljiv gdje kod se pio.

 

Kava Mokador se može popiti u  sljedećim gradovima i državama:

Abidjan (Obala Bjelokosti), Ajaccio (Korzika), Amman, Atena, Bangkok, Barcelona, Berlin, Bratislava, Brisel, Bukurešt, Budimpešta, Casablanca, Kopenhagen, Dubai, Faro(Portugal), Francuska Gijana, Helsinkij, Hong Kong, Irska, Johanesburg, Kouba ( Alžir), Kuala Lumpur, London, Ljubljana, Martigny ( Švicarska), Međugorje, Montreal, Mo’orea (francuska Polinezija), Miami, New Delhi, Oberglatt (Švicarska), Oman, Oporto (Portugal), Oslo,Oude Tong (Nizozemska), Pando (Urugvaj), Papeete (francuska Polinezija), Pariz, Pattaya (Tajland), Prag, Priština, Rangiroa (francuska Polinezija), Reykjavik, Rdeka, Sidney, Sofija, Štokholm,Tallin,Tanger ( Maroko), Tel Aviv, Tenerifi, Tirana (Albanija), Varšava, Veles (Makedonija), Beč, Vilnius, Wellington, Zagreb (ZASTUPNIK SERGIO d.o.o. od 1996.), Zurich.

 

 

MOKADOR-CERTIFIKATI

Izdavanje certifikata dokaza je kvalitete proizvoda!

Mokador je od svog postanka uvijek težio ka izvrsnosti i kvaliteti u proizvodnji kave i zbog toga su odlučili   POTVRDITI KVALITETU svojih proizvoda certifikatima

„Sistema di gestione della Qualita ISO 9001 e del „ SISTEMA DI GESTIONE Ambientale! ISO 14001. Koje je izdala prestižna institucija Bureau Veritas.

Ti certifikati potvrđuju da Mokador neprestano radi na poboljšanju i efikasnosti svojih proizvoda i usluga, ali i njihov senzibilitet za očuvanje okoliša.

CERTIFICAZIONE ISO 9001(/ media/ckeditor/1481532690_ISO 9001.IT.pdf)

Uspješne tvrtke su primorane promovirati svoju kvalitetu u svim aspektima njihove aktivnosti: način rada, određeni stupanj usluge prema klijentima, isporučeni proizvodi.

LA Normativa ISO 9001 je internacionalni standard kvalitete koje primjenjuju svi poslovni subjekti. Bazira se na osam principa kvalitete ( svi su oni neophodni za dobro vođenje tvrtke) : vodstvo, fokusiranje na klijenta, timski rad, procesualni pristup , sistemski pristup vođenja tvrtke, kontinuirani napredak, odluke se donose na temelju činjenica,na dobrobit svih sudionika procesa.

Mokador potvrđuje svoju veliku angažiranost u cijelom procesu potvrđujući i kontrolirajući cijeli proces kvalitete u cijelom proizvodnom lancu, od kupnje zelene kave, prženja i komercijalizacije iste.

Također  „ la  Gran Miscela“ i cialde posjeduju certifikate iste prestižne ustanove BUREAU VERITAS:  Gran Miscela Mokador Certifikazione Bureau Veritas 46/001(/media/ckeditor/1481533052 CERT 46 001B gmm ITA.pdf)

Cialde caffe Certifikacione Bureau Veritas 46/002(/media/ckeditor/1481533100 CERT 46 002B cialde ITA.pdf)

Posjedujemo također

Certificazione Kosher ( /media/ckeditor/1481532760_Kosher Mokador 2016.pdf)

Certificazione INEI per qualifica Espresso Italiano Gran Miscela( /media/ckeditor/1482314993_certificazione_mokador.pdf)